bf

garagbanner

betonflex
betonreparaties
injecteren

vloeren

fotogallerij


Vraag een vrijblijvende offerte aan!


Betonflex

Postbus 4174
3061 WL Rotterdam

m: 06 - 50945061

info@betonflex.nl

algemene voorwaarden 

 

vca

lsvb


Injecteren
Scheuren in het beton en metselwerk kunnen ontstaan door spanningen in de constructie of door constructiefouten. Door temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat een betonconstructie uitzet of krimpt Betonflex biedt u een effectieve manier om scheuren, stortnaden of grindnesten te repareren. Scheuren kunnen wateroverlast of schade aan de constructie tot gevolg hebben. Om de schade te herstellen worden scheuren geïnjecteerd. De keuze voor een geschikt injectiemiddel verbetert de sterkte of waterdichtheid. Vraag dus vrijbijvend informatie aan.

 

Opstijgend vocht
Een van de belangrijkste oorzaken van vocht problemen in de woning, is opstijgend vocht. Bijna alle traditionele metselwerk dat in contact staat met de bodem, is hieraan onderhevig. Zogenaamde capillaire opstijging is onderneer afhankelijk van de poreusheid en de poriënverdeling van de bouwmaterialen, de mortel, het grondvocht, de muurdikte, de zouten in het metselwerk en de verdampingsmogelijkheden. Muren wordt door opstijgend vocht aangetast tot een hoogte van gemiddeld 0,8 tot 1,2 m. De hoeveelheid vocht neemt af met de hoogte. Het heeft weinig zin de sporen van opstijgend vocht te verberge achtereen nieuwe laag verf, papier of aluminiumfolie. Na verloop van tijd zullen de vochtplekken toch weer zichtbaar zijn.

 

Uitvoering injecteren en/of opstijgend vocht
Er wordt een rij gaatjes geboord tot op een diepte van de totale muurdikte min 2 tot 4 cm. Gaatjes met een onderlinge afstand van 5 tot 16 cm, met een diameter van 10 en 12 tot 15 mm, met een horizontaal of zigzagpatroon met een inboorhoek van 0°, 15° of 45°. Daarna wordt door middel van een pomp onder lage druk een overvloed aan vochtwerende producten ingespoten tot er een verzadiging optreedt. Zo alleen bekomt men een optimaal resultaat.

 

 

| KvKRotterdam 24375139 | IBAN: NL73ABNA0439157919 | BTW NL070771790B01 |